Table Mountain National ParkTable Mountain National Park

E
erst maar even ontbijten. In de ontbijtruimte staat niets klaar. Misverstand. Dit hadden we de vorige avond door moeten geven. Geen nood. We hebben nog broodjes en koffie & thee dus we redden ons wel.

Het is mooi weer, ideaal om te wandelen. Om 10.15 vertrekken we en lopen langs de weg helemaal naar boven tot we aan de rechterkant een bordje zien met Solole Private Nature Reserve. Het leek van een afstandje niet echt bijzonder maar eenmaal in het park verbaas je je wat er allemaal te zien is. Na een paar meter loopt er al een schildpad voor onze voeten. Later blijkt dat er heel veel rondlopen. Een keer zien we een hele kleine schildpad. Ab besluit om hem op te pakken en hem goed neer te zetten voor een foto. Hier was het kleintje niet van gediend en liet dit blijken door een flinke straal over Ab heen te sproeien. Ik moest er wel om lachen. Zo zie je maar, je moet dieren met rust laten.

Table Mountain National Park Op Cape PeninsulaHet ene moment is het grillig en rotsachtig daarna ziet het er weer heel anders uit. Op de foto's is dit duidelijk te zien. Na een aantal kilometers gelopen te hebben gaat het Solole N.R. over in Het Table Mountain National Park. Omdat er verder geen borden in het park staan en we niet de eerste dag willen verdwalen, zijn we na een tijdje omgekeerd en hebben hetzelfde pad maar weer terug genomen.

Om 16.00 uur zijn we weer terug. Op het laatst is het meer gesjok dan flink lopen. Best heftig voor de eerste keer maar het was een prachtige dag.

Vandaag willen we gebakken aardappeltjes en schnitzel eten maar we hebben geen koekepan. Naar de eigenaar gegaan en er om gevraagd. Blijkbaar was het een moeilijke vraag want het was eerst niet duidelijk wat ik bedoelde. Of ik soms eieren wilde bakken. Dat is ook een goed plan maar de bedoeling is vlees bakken. De medewerkster was er stellig van overtuigd dat we een pan hadden. Na een lange discussie, kijken in de kastjes en uitleg van onze kant, kwam er 5 minuten later alsnog een koekepan. Heel apart.

TIP: Laat kleine schildpadden met rust. Je hebt gelezen wat er kan gebeuren!

 

 

 
----------------------------------