Witte Walvis bij Kaap de Goede Hoop

Helder weer, blauwe lucht, wat wil je nog meer. Ideaal om naar de Kaap te gaan. We rijden langs de westkust en stoppen bij Misty Cliffs. Misty Cliffs op Cape PeninsulaEr hangt daar een inderdaad een mistige sluier. Verder is het niet mistig want we zien vandaag voor het eerst walvissen voor de kust. We moeten wel inzoomen met het fototoestel en de verrekijker maar we hebben ze gezien!

Omdat we min of meer recht oversteken rijden we op een gegeven moment weer aan de oostkust. Deze kust is wat rustiger. Op het uiterste punt van het schiereiland kun je naar Cape Point en Kaap de Goede Hoop. We besluiten om eerst naar Cape Point te gaan. Om boven te komen kun je gaan lopen of de "funicular" nemen. Wij kozen voor het kabelbaantje die de naam Flying Dutchman had. Wat wij eenmaalEen witte walvis bij Cape point boven zagen overtrof al onze verwachtingen. En dan heb ik het niet alleen over de rotsen waartegen de golven met grof geweld beuken of de vergezichten, de dieptes, de stilte. Nee, wij kregen weer de kans walvissen te zien maar nu van boven af. Ze waren met zijn 2-en, een albino en een grijze. In heel rustig tempo zwommen ze langs de kust van de Atlantische Oceaan. Daar omheen nog wat zeeleeuwen. Echt geweldig. Je kunt hier gewoon uren naar kijken. Het water was ook zo helder dat je ze duidelijk kon zien voortbewegen. Ab is ze ook nog gaan filmen en ik ben doorgelopen tot het uiterste puntje bij de Cape Point Lighthouse.

Bij het Dias Lookout Point was op dat moment niemand. Ik stelde me voor hoe de schepen hier vroeger voorbij voeren en schipbreuk leden vanwege de heftige stormen en de gevaarlijk hoge kliffen. Het ging ook regelmatig mis omdat de oude vuurtoren vaak gehuld was in mist, dus hebben ze een aantal meters lager een nieuwe vuurtoren gebouwd. Een raar idee om op zo'n smal stukje op het uiterste stukje van het schiereiland te staan. Op een bordje staat dat hier de meest frisse lucht ter wereld is. Ik weet niet of dit echt waar is omdat ik me aan zee sowieso stukken beter voel.

Terug zijn we naar beneden gelopen. Het was tijd om te gaan want we wilden ook nog naar Kaap de Goede Hoop, het andere uiterste puntje van het eiland. Achteraf maar goed dat we eerst naar Cape Point zijn gegaan. Deze Kaap vonden we toch wat minder spectaculair. Het beroemde bord waar iedereen mee gefotografeerd wil worden, is eigenlijk het bekendste. Kaap de Goede HoopWe zijn allebei nog naar boven gelopen en op een gegeven moment is Ab linksaf nog verder naar boven gegaan en ik rechtsaf naar een uitzichtpunt. Nadat we genoeg gefotografeerd en gefilmd hadden zijn we "huiswaarts" gegaan.

Om 17.15 kwamen we in Noordhoek aan. Helaas, de winkels waren al dicht en we moesten nog boodschappen hebben. Gelukkig wist de bewaker ons te vertellen dat om de hoek nog een winkeltje was Friendly genaamd, deze was tot 20.00 uur open. Ook weer opgelost. Er liepen veel mensen in de bekende groene trui rond, vlaggetjes op de auto. Vanavond was het nl. zover. Het Zuid- Afrikaanse rugby team de Springboks moesten een belangrijke wedstrijd spelen. En ja, ze zijn wereldkampioen geworden. Wat voetbal in Nederland is, is rugby in Zuid-Afrika.

 

 

 
----------------------------------