Tsitsikamma National Park
Tsitsikamma National Park
O
p weg naar Tsitsikamma zagen we alleen maar hergeplant bos. Is dit nu het nationale park? Bij het bord Storms River Mouth zijn we rechts afgeslagen en na een paar kilometer kwamen bij het betaalloket. Vanaf daar zaten we ineens in een heel andere omgeving. We wilden een gedeelte van de Otter Trail lopen, de hele Otter Trail duurt nl. 5 dagen. Op het bord stond dat het heen en terug ongeveer 3,5 uur lopen was. Ook was het "difficult" maar wat versta je daaronder.

We wilden net gaan beginnen toen moeder en jong Blue Duiker naar beneden kwamen lopen. Net zo rustig vervolgden ze hun weg. Na een foto gingen we vol goede moed op pad. Het begin ging prima. Vrij vlak met mooie begroeïng en uitzicht op zee. Na een tijdje werd het al grilliger en op een gegeven moment waren we net een stel klipgeiten die over de rotsen aan het klauteren waren. Maar uiteindelijk kwamen we bij de waterval, het punt waar iedereen pauze hield voordat dezelfde weg weer terug gelopen moest worden. De terugweg liep al een stuk beter. Op een gegeven moment zagen we dolfijnen voor de kust zwemmen. Steeds in groepen, gestroomlijnd op de golven. Dit gaat zo razendsnel dat je bijna geen goede foto van ze kunt nemen. Maar prachtig om te zien.

Knysna Loerie in TsitsikammaEven verderop zagen we de Knysna Loerie. Deze vogel laat zich niet zo snel zien en zit het liefst tussen de dichte begroeïng. Er kwam van de andere kant net een groep aanlopen waartegen we gebaarden om stil te zijn. We hebben een paar foto's kunnen nemen en weg waren ze weer. Op alle brochures over Knysna staat deze vogel afgebeeld omdat hij alleen maar in deze omgeving voorkomt.

Ontzettend dorstig (veel te weinig water meegenomen) op zoek naar het restaurant. Daar hadden ze totaal geen zin om geld te verdienen want er kwam geen bediening. Naast het restaurant was een shop waar je ook het e.e.a. kon kopen, dus dat maar gedaan. Lekker op een bankje, uitkijkend op de zee, nagenieten. Er komt een tijd dat je weer naar huis moet maar toen we wilden opstaan ging dat niet echt lekker. De benen wilden niet meer. Maar wat een heerlijke dag en wat een geluk dat we dolfijnen en de loerie hebben gezien.

 

 
----------------------------------