Port Elizabeth en werken als volunteer bij Bambelela

Om 9.00 uur moeten we de auto inleveren op het vliegveld. Dus op tijd eruit want het is ongeveer 1 uurtje rijden en misschien is het wel druk onderweg. Om 7.00 uur konden we al ontbijten. Het laatste stuk in Port Elizabeth ging niet echt lekker zodat we om 8.55 uur het vliegveld opreden. Oef, net op tijd. De tank was halfleeg maar we hadden geen tijd meer om te tanken. Gelukkig was de medewerkster niet zo moeilijk. Ze liep om de auto heen en alles was goed.

De vlucht stond gepland om 13.25 uur. Hoe breng je uren door op een vliegveld waar verdraaid weinig te beleven is. Lang leve de laptop. We hebben wat credits gekocht en konden in ieder geval internetten. Na een tijdje ben ik naar de balie gelopen om te vragen hoe laat we konden inchecken. Dat kon gelijk al. Omdat we al eerder slechte ervaringen hadden met overbagage hebben we de zwaarste spullen in de handbagage gedaan. Met moeite kregen we alles dicht en de handbagage was loodzwaar. En wat denk je, bij het inchecken werd er niet eens naar het gewicht gekeken. Bij het weglopen wist de medewerker ons al te vertellen dat de vlucht een uur vertraging had. Ah nee, niet nog een uur erbij.

Het vliegveld heeft een koffiehoek, een restaurantje waar je burgers en sandwiches kunt krijgen en een souveniershop. Eenmaal door de douane is er nog een cadeauwinkeltje en een restaurantje. Verder zijn er 5 gates waar het aan- en afvliegen is. Echt lopende band werk. Er werd omgeroepen dat er nog meer vertraging was. Nu werd het vertrek om 16.15 uur. Omdat we om 16.00 in Johannesburg afgehaald zouden worden, gelijk doorgegeven dat het later zou worden.

Om 17.45 zijn we geland in Johannesburg. In no time hadden we de koffers en stonden we buiten. Geen douane of wat dan ook. Al met al was het toch een lange dag.

 

Vrijwilligerswerk bij Bambelela. Hier kunnen we heel kort over zijn, daar zijn we mee gestopt. Er zijn dingen gebeurd, die verder niet interessant zijn om uitgebreid verslag van te doen, maar waardoor wij er verder geen vertrouwen meer in hadden. Problemen met de eigenaresse en haar project hebben hier grotendeels aan bijgedragen. Door verschil van mening zijn we niet leuk uit elkaar gegaan maar we hebben het verder laten rusten. Een ding weten we na al die tijd in Zuid-Afrika wel: "bezint eer ge begint". Er zijn uiteraard genoeg goede projecten waar je heel goed werk kunt verrichten maar als je te maken krijgt met een project waar je heel veel geld voor moet betalen, is het zinvol er nog eens goed over na te denken. Wij hebben in ieder geval besloten verder geen vrijwilligerswerk meer te gaan doen wat te maken heeft met dieren(opvang). Wil jij ook als volunteer bij Bambelela gaan werken dan kunnen wij maar een advies geven ....... doe het niet!!!!

 

 

 
----------------------------------