Spier Wine Estate

De tijd in Noordhoek zit erop. We gaan richting de wijnlanden om daar eerst een stop te maken. Bij Stellenbosch ligt Spier Wine Estate. Je kon gelijk al zien dat het heel groot was met een supergrote parkeerplaats. Onze interesse ging uit naar de cheetahs en de roofvogels.

Bij de Cheetah Outreach was het mogelijk (tegen betaling) cheetahs te aaien. Cheetah bij Spiers Ze waren lekker aan het dutten en vonden het prima. De volwassen cheetah wordt gebruikt als ambassadeur. Zij kan niet meer in het wild worden uitgezet. Dit geldt ook voor de jonkies. Ze worden grootgebracht en zijn, omdat ze in gevangenschap zijn grootgebracht, niet geschikt om uit te zetten. Ook zij worden getraind om later ambassadeur te worden. Herplaatsing vind overal ter wereld plaats. We waren er wel met een dubbel gevoel. Is het nu wel of niet goed wat ze doen. Blijft moeilijk.

In een ander gedeelte was het Bird of Prey Centre. Hier waren diverse, kleine en grote, roofvogels te zien. Ze kunnen je soms zo angstaanjagend aankijken. Bij een van de medewerkers kon je een handschoen aandoen en een roofvogel op je arm laten zitten. Dit was voor mij een kans om er eens van dichtbij mee te maken. Misschien overwin ik mijn "angst" dan een beetje. Bird of Prey CentreOk, het is geen supergrote vogel maar ik vond het al heel wat. Er waren ook nog 3 jonge roofvogels. Ze waren gevonden zonder moeder. Leuk om te zien hoe de een heel handig zijn portie vlees opeet en de ander geen idee heeft wat hij nou moet doen. Dat moet ze echt geleerd worden.

Zelf waren we ook aan eten toe. In het winkeltje kon je allerlei verse spullen krijgen; broodjes, drinken, beleg. Net als veel andere mensen hebben wij ook het e.e.a. gekocht. Met een grote papieren zak het park in en picknicken maar. Met een volle maag waren we er weer helemaal klaar voor. Nog even over het terrein gelopen maar geen wijn geproefd want we moesten nog rijden.

Een paar uur later kwamen we aan in Gansbaai. Deze keer gaan we bij een B&B overnachten. We waren helemaal vergeten het adres op te schrijven. Dan maar vragen. Nee, niet bekend. We hebben laatst gebeld voor de reservering dus misschien staat het nummer nog in het mobieltje. Bingo. We moesten in De Kelders zijn, net voor Gansbaai. Daar stonden op een gegeven moment borden. Gansbaai We waren lekker handig bezig maar zijn er gekomen. En zo begon onze 4-daags verblijf bij "Die Stroom" in Gansbaai. We hadden de koffers nog maar net uitgepakt en zaten te genieten van het uitzicht op de zee of Ans vertelde ons dat de walvissen kort voor de kust waren. We haalden de videocamera en fototoestel en snelden naar beneden. Wowie. Nog nooit eerder van ons leven gezien en dan zo dichtbij. Dit was duidelijk, we zitten hier hartstikke goed. Ans, nogmaals bedankt voor de gastvrijheid en de foto's!

We zijn gaan eten bij het plaatselijke restaurant/pub. Hier komt de lokale bevolking ook. Er was net een belangrijke rugby wedstrijd geweest. De muziek was van alles en nog wat en dan vertaald in het Zuid-Afrikaans. Zo hoorden we o.a. "busje komt zo". Toen we de rekening kregen moesten we 2 keer kijken of het wel klopte, zo laag. Allebei een salade, hoofdgerecht, toetje en een paar flesjes bier voor maar R 210,- Dit komt neer op ca. EUR 21,- En het eten was echt goed. Hier komen we vaker.

 

 
----------------------------------