Van Livingstone, Zambia naar Diani Beach, Kenia

06-05

Dit wordt een lange dag. We vliegen om 6.30 uur van Livingstone naar Lusaka met Zambian Airways en na een paar uur wachten met Kenyan Airways van Lusaka naar Nairobi, dachten we. Wat we niet wisten was dat we een tussenstop in Malawi zouden maken. Zo zijn we toch nog in Malawi geweest. Van daaruit naar Nairobi en van Nairobi naar Mombasa waar we om 20.00 uur landden. De ferry was zoals altijd weer overvol. Om 21.30 komen we aan bij Rosy's Cottages in Diani Beach.

13-05

Vandaag brengen we een bezoek aan de Colobus Trust. Deze organisatie zet zich in voor het behoud van de Colobus apen waarvan een klein aantal in deze regio voorkomt. De Colobus apen zijn prachtig om te zien maar heel schuw. Bij de Colobus Trust vangen ze gewonde apen op en ze hebben diverse touwladders over de weg gemaakt zodat de apen veilig de weg over kunnen in plaats van te worden aangereden. Na een rondleiding en pogingen om ze op de foto te krijgen komen we uit bij de boomkwekerij. Hier worden diverse soorten bomen aangeplant die geschikt zijn voor het leefgebied van de Colobus apen. Uiteraard zijn donaties welkom in de vorm van het adopteren van een aapje of het kopen van bomen. Wij kiezen voor het laatste en hopen daarmee een steentje te hebben bijgedragen.

21-05

Met de taxi gaan we naar de supermarkt. De taxichauffeur blijft altijd wachten tot we klaar zijn dus dat is ideaal. Onderweg vertelt hij of we gehoord hebben dat de eigenaar van de cottages is overleden. We schrikken van dit bericht want we hebben hier niets over gehoord. We zagen hem bijna dagelijks over het terrein lopen en hij zag er gezond uit dus wat is er dan gebeurd. De dagen daarna horen we verschillende verhalen maar niemand weet precies de oorzaak. Voor degenen die het nog niet weten, Diani Beach is een rommeltje met huwelijken. Je ziet hier zoveel gemengde relaties met de nadruk op leeftijdverschil. De jonge Keniaanse vrouwen zie je lopen met oude(re) Europese mannen. Of je ziet oude(re) Europese vrouwen met jonge Keniaanse mannen. De eigenaar van de cottages was een Belgische man met een Keniaanse vrouw. Na 2 weken wordt er een (herdenkings)ceremonie gehouden waar wij, ongewild, getuige van zijn.

 

 

 

sp

AfricaMiracles.nl - Kenia reizen
AfricaMiracles.nl - Avontuur miracles
AfricaMiracles.nl - Wild en natuur miracles