De Witte Haai bij Gansbaai

Vandaag gaat het gebeuren, we gaan naar de haaien! Op weg naar de Witte HaaiEigenlijk zouden we gisteren gaan maar toen de wekker om 6.00 afging en we naar buiten keken zagen we dat het stormde en zwaar bewolkt was, dus afgebeld. We gaan ook met een ander bedrijf genaamd Shark Diving Unlimited. Zij waren ook nog EUR 30,00 p.p. goedkoper. Toch mooi meegenomen en ze doen allemaal hetzelfde, de zee op en haaien kijken. Gisteren voor de zekerheid nog anti-zeeziek pillen gekocht bij de "apteek".

Gelukkig, het is prachtig weer. Eerlijk gezegd vonden we het allebei best wel spannend, op naar de Great White Shark. De ochtendtoer was volgeboekt dus zouden we 's middags gaan. Dat vonden wij helemaal niet erg. Om 11.30 moesten we er zijn en na een korte uitleg voeren we om 12.30 de haven uit. Peter ging ons uitzwaaien en wat foto's maken. Hartstikke leuk want zelf staan we er anders niet op.

Op de boot stonden 2 emmers met hele grote vissenkoppen erin. De haaien worden niet gevoerd maar dit is om ze te lokken. Het duurde een tijdje en ja... a shark... Het gekke is, je ziet ze niet aankomen, ineens duiken ze omhoog en voor je het weet zijn ze weer weg. Lokaas voor de Witte HaaiEen aantal keren bleef de haai wat langer rond het aas zwemmen en probeerde de bemanning ze dichter bij de boot te krijgen. Dit ging 1x een beetje te goed, de haai kwam een beetje te dicht bij de kooi en de boot. Wel opwindend voor de mensen die in de kooi zaten en voor ons om te filmen en te fotograferen.

Het heet eigenlijk "Shark cage diving" maar zelf zijn we niet de kooi ingegaan. Vanaf het bovendek konden we alles prima volgen. We vroegen ons nog af of er steeds dezelfde haai komt aanzwemmen maar later zagen we op de foto's dat we toch minstens 3 verschillende hebben gezien. Op het laatst leek er geen haai meer geïnteresseerd te zijn en ga je een beetje rondkijken en net op dat moment... Shark! Oeps. Een van de bemanningsleden pakte op het laatst een vissenkop en ging er op staan stampen en gooide dit in het water. Toen wisten we dat het feest voorbij was. Er was het laatste half uur ook geen haai meer geweest. Maar we hadden genoeg gezien en het houdt een keer op.

De Witte Haai bij GansbaaiOm 16.00 zijn we teruggegaan naar de haven. Daar stond koffie, thee, soep en brood klaar. Ondertussen kon je de film bekijken die van de trip was gemaakt. Na een kwartiertje kwam de filmmaker weer terug en kon je de DVD kopen. Wij hebben deze gekocht (met gratis t-shirt nog wel). Er staan toch weer andere beelden op dan je zelf maakt en is leuk als herinnering.

Wij hebben dit nu meegemaakt maar het was toch wel heel bijzonder om deze Great White Shark van zo dichtbij te zien. Vooral als je nagaat dat er maar 3 plekken op de wereld zijn waar dit mogelijk is (Australië, Californië en dus Zuid-Afrika).

PS: er was een medewerkster (al heel wat ouder) die heel trots foto's liet zien van ... Brad Pitt die vorig jaar nog aan boord was geweest. Ook in de folder staat een foto van hem met de opmerking "sorry Brad Pitt no longer on board!". Verder waren Leonardi di Caprio en Prince Harry of the U.K. ook nog aan boord geweest. De eerste vond ze verwaand, de tweede verlegen. Deze "beroemde" mensen huren gewoon de boot met crew voor een hele dag voor hunzelf en hun bewakers. Logisch dat ze deze mensen gebruiken als reclame voor hun bedrijf.

 

 
----------------------------------