Clarens

Over Clarens hebben we al zoveel gehoord (prachtig, moet je naar toe etc.) dat we hier een stop maken voor we verder reizen naar de West-Kaap, ons einddoel. Clarens bij het Golden Gate National Park

De eigenaresse van Purple Lodge geeft ons de tip om binnendoor te rijden i.p.v. over de snelweg. Het is inderdaad een mooie route en onderweg komen we langs Sterkfontein Dam waar even stoppen vanwege het uitzicht. Ondertussen zijn we na 1,5 maand KwaZulu-Natal in een andere provincie beland nl. de Free State (Vrijstaat).

De weg naar Clarens loopt dwars door het Golden Gate National Park zodat we al een glimp opvangen. Omdat we geen accommodatie hebben rijden we gelijk door naar het toeristenbureau maar ... die is gesloten. Er is nog een boekingskantoor dus gaan we daar naar binnen. We kunnen aangeven wat we zoeken, voor hoeveel geld en binnen of buiten het centrum. Er rolt een hele lijst uit en wij kiezen voor Iona cottage. Dit is een vrijstaand huisje en spreekt ons wel aan. De medewerkster legt de route uit en vertelt ons dat een vrouw genaamd Mary ons binnen 10 minuten de sleutel zal brengen. Na 10 minuten was er nog steeds niemand maar ach je moet het niet te letterlijk nemen. Na een half uur hebben we, zittend in de auto voor het hek, eerst maar broodjes gesmeerd en opgegeten. Nog steeds niemand. Het boekingskantoor gebeld, met een paar tellen zou er echt iemand komen. Uiteindelijk kwam er een auto aan alleen Mary was een man. Hij opende de deur, keek naar de elektra en was weer weg. Het zal wel. De cottage is ruim en netjes, dus een goede keus.

's Middags boodschappen in een mini supermarkt genaamd "The tractor" (geen flauw idee waarom). Het was weer eens noodweer dus geen stroom waardoor we in het halfdonker de boodschappen bij elkaar gesprokkeld hebben. Hier zijn alle artikelen nog met de hand geprijsd wat maar goed is ook. Nu kunnen ze de prijzen op de rekenmachine aanslaan. Net als in de Midlands Meander kan het ook hier weer aardig spoken.

Golden Gate National ParkHet hoofddoel is Golden Gate National Park. Bij de receptie krijgen we, zonder er om te hoeven vragen, een duidelijke kaart met wandel- en autoroutes. Het park is bekend vanwege de mooie natuur maar we hopen ook nog wat dieren te zien. Na een paar uur hebben we nog geen dieren gezien. We zijn al bijna aan het eind van het park als we ineens kuddes antilopen en zelfs elanden zien lopen. Helaas te ver voor goede foto's maar we hebben ze gezien.

De volgende ochtend zijn we aan het pakken als de telefoon gaat . Het is Mary, hé die naam kennen we, en zij vraagt of we de sleutel en het geld bij haar willen afgeven. Ze woont op de hoek dus we komen er toch langs. Tot nu hebben we nog nooit meegemaakt dat we ergens verblijven zonder een eigenaar te zien of te spreken, dus best vreemd dat het op deze manier gaat.

Met een volle tank gaan we op weg naar de West-Kaap. Onderweg zullen we 1 of 2 keer overnachten, afhankelijk hoe ver we komen. 1200 km naar de West-Kaap

 

 

 
----------------------------------