Wij, Ab en Andrea, zijn een reislustig stel dat, na verschillende landen in Europa bezocht te hebben, de behoefte kreeg om wat verder te kijken.
De landen die we in Europa samen bezocht hebben zijn:
Luxemburg (kamperen; de allereerste vakantie) Duitsland en België (weekendje weg), Oostenrijk en Zwitserland (wintersport), Portugal (2x), Mallorca, La Palma, Tenerife, Kos, Cyprus, Turkije (2x).

 

Foto van ons op de Tafelberg

Buiten Europa:
Costa Rica, Borneo (Oost-Maleisië), Kenia (2x), West-Maleisië, Isla Margarita (Venezuela), Dominicaanse Republiek en Sri Lanka.

Kenia heeft meteen diepe indruk op ons gemaakt. En de wens om meerdere Afrikaanse landen te bezoeken zoals Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana, Zambia en Mozambique, is altijd gebleven. Het alom bekende spreekwoord "van uitstel komt afstel" is voor ons reden geweest om te kijken of we voor langere tijd het continent Afrika zouden kunnen bezoeken. Na ongeveer een jaar van voorbereidingen zijn we nu zover dat we een globaal reisschema hebben gemaakt. De route voor Zuid-Afrika is grotendeels uitgezet. Voor wat betreft de andere landen, willen we sowieso de hoogtepunten gaan bekijken en laten we de rest over ons heen komen. Om wat meer inhoud aan onze reis te geven, gaan we ook vrijwilligerswerk doen. Het is nog een hele zoektocht geweest om projecten te vinden die niet via een tussenpersoon gaan (lees: belachelijk duur!).

Vaak krijgen we als reactie "wat een leuk idee" maar ook even zo vaak "dat jullie dat durven". Wij denken dat iedereen er wel eens aan heeft gedacht om een paar maanden of langer weg te gaan. Nou, wij gaan het gewoon doen!

Veel plezier met onze site. En reageer gerust via de e-mail, vraag de nieuwsbrief aan of laat een berichtje achter in het gastenboek.

Ab en Andrea

 

 

 
----------------------------------