De Zuid-Afrikaanse pinguin in Simon's Town

Begonnen met de auto ophalen. We hebben deze voor 8 dagen gehuurd. De Afrikaanse Pinguins bij Simonstown Boulders Nog even een wegenkaart gekocht van Kaapstad en omgeving. Er is vandaag ontzettend veel wind maar de zon schijnt en we gaan er weer op uit. Net voorbij het centrum van Simon's Town staan bordjes met afbeeldingen van pinguïns. Dit kan niet missen. Op de parkeerplaats is voldoende ruimte. Als we even later langs de kassa zijn merken we dat het inderdaad niet overdreven druk is. Het waait hier nog meer en eenmaal bij de pinguïns aangekomen worden we gewoon gezandstraald door de harde wind. Iedereen zal wel blij zijn dat het niet zo druk is, kun je tenminste rustig foto's maken zonder dat er iedere keer een bezoeker ervoor staat.

Het aantal Jackass pinguins wat rondloopt maar vooral ligt, is op dit moment niet zo groot. Waarschijnlijk zijn de ouders op zee om vis te vangen en zijn de kleintjes, onder toeziend oog van wat ouderen, achter gebleven. De pinguins vinden het allemaal best en af en toe gaat er eentje poseren. Teruglopend over de wandelvlonders kwamen wij tussen de struiken ook af en toe nog een verdwaalde pinguïn tegen. Het is en blijft een raar idee om in Zuid-Afrika pinguïns op het strand tegen te komen. Het zijn ook van die geinige dieren vooral als ze gaan wandelen met dat gewaggel. Wat verderop is een strandje waar je kunt zwemmen tussen de pinguïns. Maar vandaag waren ze niet op dat strandje en was het veel te koud om te gaan zwemmen. Op weg naar dat andere strand zagen we nog een aantal Dassies. Ze schoten razendsnel langs ons heen maar het is toch gelukt nog een paar foto's van ze te maken. Ze lijken op een groot uitgevallen marmot maar zijn erg grappig om te zien.

De Afrikaanse PinguinEenmaal weer in de auto zijn we langs de kust richting Noordhoek gereden. Onderweg waren 2 bussen midden op de weg gestopt, er liep nl. een troep bavianen. Je moet wel blijven staan want vooral de kleintjes vinden het leuk om heen en weer over de weg of onder de bus te lopen. Pas als zij het tijd vinden kun je weer doorrijden. Bavianen lijken leuk maar dat zijn ze niet. Er staan langs de weg borden dat het verboden is om ze te voeren. Doe je dit toch dan krijg je een boete. Terecht. Als ze eten zien of denken te zien, kom je niet meer van ze af. Een moeder vond het leuk om haar zoontje naast een baviaan neer te zetten en daar een foto van te nemen. Heel schattig, maar als een baviaan gaat bijten dan is hij ineens niet zo leuk meer en kan dan zeer gevaarlijk worden.

Onderweg kwamen we langs een struisvogelfarm. Helaas stelde dit niet veel voor en zijn we rustig weer naar Noordhoek doorgereden.

 

 

 
----------------------------------