Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

In eerste instantie was de bedoeling dat we voor enkele maanden vrijwilligerswerk zouden gaan doen. Maar na lang speuren op internet zijn we tot de conclusie gekomen dat dit een grote commerciële business is geworden in Zuid-Afrika. De verschillende organisaties die vrijwilligers werk aanbieden zijn in grote getale aanwezig en bedragen van € 3.000,-- per maand die je moet betalen om als vrijwilliger te mogen werken is geen uitzondering! En dan zijn er nog de, in onze ogen, foute projecten waar je lieve, kleine (witte) leeuwtjes kan aaien en de fles geven. Deze worden speciaal voor de toeristen gefokt om later als ze groot, sterk en vooral onhandelbaar zijn te eindigen in de plezierjacht als jachttrofee. Deze "sport" komt nog heel veel voor in Zuid-Afrika.

Onderstaande tekst is letterlijk overgenomen van de website van een Vrijwilligers organisatie die reizen aanbied naar Zuid-Afrika. Het onderstaande project staat notabene onder de kop natuurbeheer!

Het wildpark heeft als hoofddoel het weer op stand brengen van een zwakke leeuwensoort: de witte leeuw. Zij probeert gezonde en dus sterke leeuwen te fokken om die daarna op grond van strenge regels te verkopen aan wildparken en particulieren. Met de inkomsten van het publiek, dat de leeuwen kan aaien en door het park kan rijden om de vele andere dieren te bewonderen, worden andere katachtigen opgevangen en verzorgd. Daarnaast zijn er talloze dieren aanwezig die in slechte conditie bij het park zijn gebracht om hier verzorgd te worden. Deze dieren kunnen helaas niet allemaal terug in de natuur. De werkzaamheden bestaan uit het verzorgen en voeden van witte leeuwen en andere dieren, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en klussen in het park en voorlichting geven aan het publiek. Aan dit project kunnen maximaal 7 deelnemers meedoen.

Deze organisatie heeft het over een zwakke leeuwensoort, de witte leeuw en het verkopen van witte leeuwen op grond van strenge regels. Wat voor strenge regels en worden deze regels wel gecontroleerd en nageleefd? Dat deze welpen op jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald worden en vervolgens door vrijwilligers met de fles grootgebracht worden is op zich al zeer dubieus!
Een feit is dat deze leeuwen voor enorme bedragen verkocht worden aan particulieren en dierentuinen. Ook worden ze verkocht aan eigenaren van privé wildreservaten om vervolgens gebruikt te worden voor canned hunting. Wil je meer weten over canned hunting kijk dan eens op deze site www.cannedhunting.nl.
Op de site van het betreffende wildpark staat ook nog vermeld dat ze in het bezit zijn van zeer zeldzame Siberische tijgers. Siberische tijgers in Afrika???

Wil je op bovenstaande reageren, klik hierl

 

 

 
----------------------------------