Kaapstad Guesthouse

Het is 10.00 uur en we zijn geland in Kaapstad. Met de bus worden we naar de terminal gebracht. We waren best beAfton Grove in Kaapstadnieuwd hoe het hier bij de douane zou gaan. Vooral omdat wij niet 2 of 3 weken blijven maar als het even kan een half jaar. Het gaat allemaal nog redelijk snel. De douanebeamte merkt nog op "you stay a long time". Dit kunnen we alleen maar beamen. Dan hebben we ons visum, geldig tot 14-01-2008. We kunnen in ieder geval een tijdje vooruit.

Nu moeten we nog bij het Guesthouse zien te komen. Er staan uiteraard genoeg taxi's klaar. De chauffeur die ons weg wil brengen is een beetje verbaasd en waarschijnlijk heel blij, dat we helemaal naar Noordhoek moeten. We vragen vooraf om de kosten en hij meld ons "I've got a metre". 'Klinkt een beetje als no worries. Nou vooruit maar. Net buiten het vliegveld komen we de eerste robots (verkeerslichten) tegen. Het gaat vreselijk langzaam. De omgeving is schitterend en we genieten volop maar ondertussen loopt de meter razendsnel door. De taxichauffeur (nog 1 tand in de mond) moet zelf ook onderweg een keer vragen waar Afton Grove is, maar dan zijn we er ook al bijna.Afton Grove Na het afrekenen (dat was schrikken maar we zijn er in ieder geval), worden we ontvangen door een van de medewerksters. Ze biedt excuses aan dat onze cottage nog niet klaar is. Geen probleem, we hebben geen haast. De gastheer Chris neemt ons mee naar de office waar we een koel drankje krijgen. Nadat hij ons een beetje wegwijs heeft gemaakt over het gebied in de omgeving gaan we de koffers uitpakken. Ze spreken hier Engels, een lokale taal of Afrikaans maar zodra ze ja zeggen kan het ook echt niet Hollandser want dan zeggen zij ook ja. Grappig om dit er tussendoor te horen.

De rest van de dag gebruiken we om te acclimatiseren. We zijn naar de Pick'n Pay geweest om boodschappen te doen. Niet te geloven hoeveel winkeltjes er in de Long Beach Mall zijn. We hoeven alleen maar de straat over te steken. Wel goed uitkijken want de auto's komen voor ons gevoel van de andere kant. Genoeg gedaan voor vandaag. Op het terras voor de cottage kijken we, onder het genot van een koud biertje, de tuin in en zien we diverse vogels voorbij vliegen. En als we ze niet zien, horen we ze wel. Hier komen we in ieder geval tot rust.

AANRADER: Pick'n Pay. Hier is alles maar dan ook echt alles te koop. Neem mini verpakkingen mee en koop de rest gewoon hier.

 

 

 
----------------------------------