Tafelberg

De eigenaresse had gisteren aan ons gevraagd of we post verwachten. Niet echt nee, van wie dan? Dat wist ze niet. Naar het postkantoor. Bleek dat het een brief was dat onze koffer was aangekomen en we deze konden ophalen. Daar heb je 2 dagen de tijd voor anders betaal je opslag. Dat is lekker snel. De koffer hebben we 19-10 al opgehaald. Het mysterie is in ieder geval opgelost. Je zit je toch suf te denken wat het kan zijn, niet dan.

Ok, we kunnen gaan. Kabelbaan TafelbergHeb ik de rugzak in de cottage laten liggen. Weer terug. Ondertussen was het al 11.45 uur. Gelukkig is het maar een uurtje rijden. Komen we daar aan, wat een rij mensen. Help. Iedereen die gisteren naar boven wilde is, net als wij, vandaag terug gekomen. Achter aansluiten maar. Na bijna een uur stonden we bij de kassa dus we mochten niet klagen. Er gaan 2 cabines, om en om naar boven. Ze draaien rond zodat iedereen een goed uitzicht heeft.

Boven op de top was het superhelder. Beter konden we het niet treffen want de Tafelberg staat er om bekend dat het vaak een "tafelkleed" over zich heen heeft. Dit zijn die gigantische wolken die we zelf gisteren ook gezien hebben. Maar vandaag... geweldig. Boven op de Tafelberg Normaal gesproken is het boven veel kouder maar omdat het beneden al warm was, was het boven juist heerlijk.

Het hoogste punt is 1.087m en overal heb je prachtige uitzichten over Kaapstad en de zee. Het leek ons wel leuk om eens een goede foto van onszelf te maken met behulp van de zelfontspanner. Dit leverde hilarische foto's op maar 1 druk op de knop en weg zijn ze. Ook hebben we 2 keer over gehad dat mensen ons zo bezig zagen en aanboden of zij dan maar een foto van ons zouden maken. Heel aardig dus dan zeg je geen nee maar het was onze bedoeling om er spontaan op te komen. Aan het eind van de middag hadden we iets van 25 foto's van onszelf. We hebben er toch nog eentje uit kunnen halen en die staat inmiddels op de site (bij Over ons).

In Kaapstad is het altijd druk met verkeer maar nu kwamen we ook nog in de spits terecht. Al met al meer dan 1,5 uur onderweg geweest. Het winkelcentrum was al dicht. Gelukkig wist de bewaker ons te vertellen dat er om de hoek nog een winkeltje zat die wel open was, Friendly genaamd. Hebben we in ieder geval wat te eten.

Dit was een dag met een gouden randje. Blij dat we het nog hebben kunnen bezoeken.

TIP: ga zo vroeg mogelijk of juist wat later op de dag. Dan staat er niet zo'n lange rij.

TIP2: sla een bezoek aan de Tafelberg niet over. Daar krijg je spijt van.

 

 
----------------------------------