27-04 Te paard langs/door de Zambezi

Paardsafari langs de Zambezi rivier in ZambiaOm 8.00 uur worden we opgehaald en naar de manege gebracht. Samen met 2 Engelse toeristen en een gids maken we een horse safari ofwel een safari te paard. We hebben allebei een toepasselijk paard gekregen. Die van Ab is heel eigenwijs en gek op water, niet echt prettig om vooraf te horen omdat er krokodillen in de rivier zitten! Ik heb een hongerig paard met de bijnaam de "lawn mower". Het is inderdaad een grasmaaier want hij stopt regelmatig om weer gras te eten en houdt de boel lekker op. De rit duurt 2,5 uur en gaat voornamelijk door de droge bush. Op het eind rijden we langs en soms zelfs even door de Zambezi rivier. Dit is soms best heftig. Gelukkig gaat Ab zijn paard niet verder de rivier in en komen we heelhuids weer bij de manege aan. Na het afstappen kunnen we bijna niet meer lopen maar dat hoeft voorlopig ook niet. We worden weer netjes teruggebracht naar het guesthouse.

Bij het guesthouse ontmoeten we 's middags de eigenaresse. Ze vertelt dat ze ook een farm heeft en nodigt ons uit deze een keer te komen bezoeken. Dat lijkt ons wel wat.

28-04 Boekingskantoor van Mr. Mumba

Kantoor van Mr. MoumbaDankzij onze goede vrienden uit Nederland kunnen we vandaag geld ophalen bij de bank en eindelijk excursies gaan boeken en wat van Zambia gaan zien. We gaan dan ook meteen door naar "The Caravan". Mumba is blij ons te zien want er zijn momenteel maar weinig toeristen en wij zijn van plan nog wel het een en ander te gaan doen.

's Middags vragen we aan de receptioniste waarom er 3 honden in een klein hok achter in de tuin zitten. Wij vinden dat nl. zielig. Volgens haar worden ze 's avonds losgelaten en houden met de nachtwaker de boel in de gaten. Maar wij hebben tot nu toe nog geen honden gezien als we 's avonds terugkwamen. Dat is volgens haar niet de bedoeling en ze gaat er achteraan.

29-04 Bootsafari op de Zambezi

Oh, oh. Hadden we gisteravond maar onze mond gehouden. De honden waren losgelaten en dat hebben we geweten! Tot bijna half 4 in de ochtend waren ze aan het blaffen. Een hond lag precies onder het raam van onze kamer. Als er 1 hond begon te blaffen dan begonnen andere honden uit de buurt ook mee te doen. We hadden al geïnformeerd of een andere kamer in het gebouw nog vrij was. Dit was het geval dus besloten we om vandaag te verhuizen. In eerste instantie wilden we vertrekken naar een andere accommodatie maar nu we de aardige eigenaren hadden ontmoet vonden we dat we dat niet meer konden maken. De andere kamer is veel ruimer, het bed groter en er is een grote badkamer met bad. Hopelijk slapen we hier beter.

Bootsafari op de Zambezi rivierZonsondergang op de Zambezi bij LivingstoneVan 16.30 - 18.00 uur hebben we een bootsafari op de Zambezi rivier. Bij de afmeerplaats liggen diverse boten waaronder 2 luxe boten. De etensgeur komt ons al tegemoet. Deze cruiseboten worden voornamelijk geboekt vanwege het eten en drinken dat je krijgt. Wij hebben gekozen voor een wat snellere 4x4 boot. We zien een nijlpaard, krokodil en diverse vogels. Onderweg stoppen we bij een eilandje voor een lichte snack om vervolgens weer terug te varen. De zon gaat al onder wat een mooi gezicht is. Bij het eindpunt stappen we uit maar dit is niet hetzelfde punt als waar we opgestapt zijn. Bij het hotel gaan we op zoek naar de chauffeur die ons weer zal terugbrengen maar hij is nergens te bekennen. Waarschijnlijk staat hij bij het andere hotel dus gaan we met de shuttlebus daar naartoe. Ook hier geen chauffeur. Met de shuttlebus weer naar het eerste hotel. Ondertussen zijn we alweer een uur verder en we willen nu toch wel een keer weer terug naar de lodge. De manager vindt uiteindelijk een chauffeur van een concurrerende maatschappij. Hij wil ons wel terugbrengen maar we mogen dit niet verder vertellen. Geen probleem. Wij zijn allang blij dat we met hem kunnen meerijden. Kost ons wel weer extra geld want normaal is transfer inbegrepen maar er niets aan te doen.

Tijdens de rit in de shuttlebus vroeg een stel nog aan ons met welke maatschappij we vliegen. We zijn met Nationwide gekomen en gaan met Kenya Airways door naar Kenya. Blijkt dat Nationwide vandaag failliet is verklaard. De reden is dat ze op 7 november 2007 een Boeing 737 hadden met een separated??? motor. Er mocht toen niet meer gevlogen worden. In januari zijn ze wel weer gaan vliegen maar het aantal klanten in de maanden daarna was niet voldoende om het hoofd boven water te houden. Het vliegtuig waar wij in zaten was trouwens ook maar halfvol. Hebben wij even geluk gehad!

 

 

 
----------------------------------