23-04 Wandelsafari
Tijd om Livingstone te gaan verkennen. Als we door de hoofdstraat lopen zien we in de verte de wolken van de Victoria Falls. We brengen eerst een bezoek aan het Livingstone museum. Hier is te zien hoe de Zambianen vroeger leefden en er is een apart gedeelte gewijd aan Dr. Livingstone. Het is niet toegestaan om binnen foto's te maken dus blijft het bij de buitenkant. Naast het museum staat een oude beschilderde caravan. Het is een boekingskantoortje genaamd "The Caravan", hoe toepasselijk, en de medewerker Mumba blijkt een aardige man die heel blij met ons is. Het is nl. momenteel ontzettend rustig met toeristen. We hebben de lijst met excursies bekeken en besluiten een ochtend wandelsafari te boeken.

24-04 Wandelsafari in Mosi-Oa-Tunya

Wandelsafari in Mosi Oa Tunya Park
De laatste Neushoorn in Mosi-Oa-TunyaOm 6.00 uur worden we opgehaald voor de "morning game walk". Samen met 4 Australiërs, ranger Brenda met jachtgeweer en de gids, gaan we op pad. In het Mosi-Oa-Tunya Park leeft nog 1 witte neushoorn, de enige overgebleven neushoorn in het park.De missie van vandaag is om hem op te sporen o.a. door zijn pootafdrukken te volgen. Na een paar uur hebben we (eigenlijk de gids) hem gevonden. Hij staat als een makke koe te grazen. Ooit waren er in totaal 4 neushoorns maar 1 neushoorn is verdronken en 2 andere zijn gestroopt. Om het nog erger te maken is het gebeurd met medewerking van een van de parkmanagers. Hij zit nu in de gevangenis maar de personen die er opdracht voor hebben gegeven zijn gevlucht en zullen ze nooit te pakken krijgen. Het park is niet al te groot en daardoor zijn er niet al te veel dieren. Het was een leuke, informatieve wandeling met een leuke gids. Aan het eind van de wandeling zien we nog een paar zebra's en impala's.

We lopen tegen ons eerste probleem aan, geld. Er zijn banken genoeg maar er is niet één geldautomaat waar we kunnen pinnen. Er wordt maar een kaart geaccepteerd en dat is VISA. Laten we die nou net niet hebben! Het is ook niet mogelijk om met ons paspoort en bankpas bij de bank geld op te nemen. De enige bank die onze creditcard accepteert is de Barclays bank. Nadat we ons probleem uitleggen lopen we met een mevrouw mee die ons wijst naar de rij waar we kunnen aansluiten. De andere rij was nog veel langer dus wij allang blij. Zijn we aan de beurt blijkt dat we toch in de verkeerde rij staan. Gelukkig hoeven we niet achteraan te sluiten maar mogen we vooraan gaan staan. De baliemedewerkster maakt kopieën, activeert de creditcard en komt terug met een bonnetje en laat heel discreet zien "no sufficient funds". Ai, de limiet op de creditcard is bereikt. Dit is gekomen omdat we alle vluchten en autohuur met de creditcard moesten betalen. Ze probeert nog een lager bedrag maar helaas ook geen resultaat. Dit is knap balen. We kunnen geen excursies boeken en moeten dus de hele tijd bij het guesthouse blijven. Dit was niet de bedoeling van 2 weken Livingstone. Nu eerst maar kijken hoe we aan geld kunnen komen.

25-04

Iedere morgen worden we wel door iemand nagekeken als we onze wandeling naar het dorp maken. Ze vragen zich waarschijnlijk af of we geen geld hebben om een taxi te betalen. Nou is dit nog gedeeltelijk waar ook maar een beetje beweging kan geen kwaad. Op internet staat dat het Guesthouse op loopafstand van het dorp is maar het is maar net wat je daaronder verstaat. Wij doen er in ieder geval 25 minuten over. Regelmatig worden we begroet door bewoners of enthousiaste kinderen. Ondanks dat we nog niet zo lang in Zambia zijn merken we wel dat Zambianen ontzettend vriendelijk en behulpzaam zijn. Ze kijken je niet met een minachtende blik aan omdat je blank bent en als ze iets willen verkopen en je zegt nee, dan blijven ze tenminste niet doorzeuren. Ook in de straten kunnen we rustig lopen zonder steeds lastig te worden gevallen.

 

 

 
----------------------------------