18-05 Tsavo East & Tsavo West

We gaan eindelijk weer op safari. Als we opstaan blijkt dat we geen water hebben. Gelukkig is het zwembad vol met water dus we redden ons wel. De eerste koffiestop is bij een souvenirshop. Uiteraard moeten we rondkijken en krijgen we een "good price". Omdat we tot nu toe nog niks gekocht hebben zoeken we wat dingen uit om het, na het horen van de prijs, bijna weer net zo snel terug te leggen. Na flink onderhandelen blijft er een derde van de prijs over zodat we het toch kopen. Om 14.00 uur komen we aan bij Voi Safari Lodge in Tsavo East. Tsavo is het oudste en grootste park van Kenia. Het oostelijk en westelijk gedeelte wordt gescheiden door de snelweg Nairobi - Mombasa en de spoorlijn. De olifanten die hier rondlopen zijn rood van kleur vanwege het stof. De lodge ligt vrij hoog en heeft een schitterend uitzicht. Van 16.00 tot 18.00 hebben we een gamedrive. Er ligt een groep leeuwen dicht bij de weg en niet ver daar vandaan loopt een kudde olifanten. Zij willen de weg oversteken maar de leeuwen liggen in de weg. De olifanten maken de leeuwen goed duidelijk dat ze aan de kant moeten. De boodschap is duidelijk en even later sjokken de leeuwen over de weg voor ons uit naar een nieuwe plek om te luieren. De olifanten hebben hun doel bereikt en steken de weg over om aan de andere kant te verdwijnen. Hoezo de leeuw is de "Koning der dieren"? De olifant zullen ze bedoelen! 's Avonds zien we nog kuddes olifanten en buffels bij de waterhole en horen we de leeuwen brullen. Een ander stel en wij zijn de enige gasten. Het is hier wel erg rustig.

19-05 Happy Birthday

Ngulia Lodge in Keniaverjaardags cadeau andreaHet ontbijt is al vroeg zodat we eigenlijk alleen toast, koffie en thee willen. De medewerksters begrijpen er niets van. Geen cornflakes? Nee. Geen eieren, bacon en bonen? Nee, alsjeblieft niet zeg. Alleen toast is voldoende. De Kenianen vinden dat je goed moet eten. Dat begint al met een zeer uitgebreid ontbijt. Met de lunch krijg je een 4-gangen diner i.p.v. een gewone lunch en vervolgens 's avonds nog weer een 5-gangen diner. Als je zegt dat je bijna dichtgroeit beginnen ze te lachen.

Al rijdend door Tsavo East gaan we op weg naar Tsavo West. Dit park is minder bekend omdat hier minder dieren te zien zijn maar wij willen het toch graag zien. Als we bij Ngulia Safari Lodge aankomen zijn wij de enige gasten en worden we als VIP's behandeld. Er is een uitkijkpost met een grote telescoop die uitkijkt op het neushoorn reservaat. We zien een neushoorn lopen en we gaan later in de middag kijken of we hem kunnen vinden. Er zijn 2 medewerksters van de lodge die ook graag meewillen. Geen probleem. We zijn nog maar een paar kilometer bij de lodge weggereden of ik krijg mijn verjaardagscadeau (zie foto; luipaard). Na 7 maanden in Afrika hadden we de luipaard nog steeds niet gezien. In plaats van hangen in de boom ligt deze op een rots. Geweldig! Al na een paar minuten heeft hij er genoeg van en verdwijnt. Wat een geluk!

De Ngulia Rhino Sanctuary is een afgesloten gebied ter bescherming van de neushoorns. We rijden hier 2 uur rond en zien van alles maar geen neushoorns. Niets aan te doen. De lodge staat bekend vanwege het lokken van de luipaard. 's Avonds wordt er een stuk vlees neergehangen waar een of meerdere luipaarden op af komen. Als we net op de kamer zijn worden we al geroepen. De luipaard is er al. Binnen de korste keren is het vlees op. Het is al te donker om goede foto's te nemen maar we hebben hem gezien. Bij de waterhole komen de olifanten drinken. Heerlijk rustgevend om ze een tijdje gade te slaan.

Na het avondeten komt het toetje. Er wordt al zingend een verjaardagstaart aan tafel gebracht. Omdat we de enige gasten zijn eet de chauffeur met ons mee. Na een paar biertjes is het tijd om naar bed te gaan en het privé feestje af te sluiten.

20-05

De laatste dag is alweer aangebroken. We rijden naar Mzima Springs en in de verte zien we de Kilimanjaro maar het is te bewolkt om hem goed te zien. De Mzima Springs, twee waterpoelen met zoet water, zijn ontstaan door water dat vanaf de Kilimanjaro stroomt en hier ontspringt. Het voorziet een groot deel van Mombasa van water. Samen met een ranger met geweer lopen we een rondje. Wij zien nijlpaarden en een krokodil. In de onderwater ruimte zijn tientallen vissen te zien en kijk je zowel onder als op het water.

Op tijd rijden we Tsavo West uit om via de snelweg weer naar de kust te rijden. Onderweg vraagt de gids of we nog een bezoek willen brengen aan een Masai dorp. We besluiten daar vanaf te zien. Het is vaak allemaal een show en daar hebben we eigenlijk geen zin in. Moe maar voldaan komen we in Diani Beach aan.

 

 

 

sp

AfricaMiracles.nl - Kenia reizen
AfricaMiracles.nl - Avontuur miracles
AfricaMiracles.nl - Wild en natuur miracles